tiistai 22. marraskuuta 2016

Robert Galbraith: Käen kutsu



Lukujumi lisättynä valtava määrä varattuja kirjoja samaan aikaan. Melkoisen hapokas kausi menossa. Tämäkin piti kertaalleen uusia että ehti lukia. Joskus aiemmin yritin tätä lukee mut vastaava tilanne että liikaa kirjoja niin palautin lähes lukematta. Nyt sit onnistui lukee loppuun.

Robert Galbraith alias J.K. Rowling. Rowlingin salanimellä kirjoitettu dekkari. Siksikin kiinnosti tää lukee että mimmonen. Oikein hyvä kirja. Minusta tää oli hidaslukuinen. Toisaalta hyväkin, tarina kesti ja sai nauttia lukemisesta. Käänteisesti taas niin että riittääkö aika, pitääkö varata uudestaan jos siis on kirjaston kirja.

Kirjassa kaunis ja ongelmien piinaama mallityttö putoaa parvekkeelta. Kaikki vaikuttaa että se olis itsemurha. Veli epäilee asiaa ja palkkaa yksityisetsivä Cormoran Striken tutkimaan asiaa. Strike on Afganistanin sodan veteraani. Rampautunut sekä fyysisesti että henkisesti. Yrittää saada otetta elämäänsä. Tapaus tulee hänelle juuri sopivasti. Hän saa siitä toimeentulon. Mitä pitemmälle tutkimuksessa Strike pääsee sitä synkempää paljastuu ja joutuu suureen vaaraan itsekin.

Olen kyl helpottunut kun sain tän luettua. Jospa lukujumikin hellittäis. Onneksi tällä nimellä kirjoitettuja kirjoja on lisää. Mielenkiinnolla sit jossakin vaiheessa seuraavaan osaan. Ja toivottavasti on samoja henkilöitä. Pidin erityisesti sihteeri Robinistä, joka tuli Strikelle avuksi jonkun välityspalvelun kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti