tiistai 26. joulukuuta 2017

Jussi Adler-Olsen: Vanki



Dekkariryhmässä usein kehuttu Adler-Olseneja. En ollu lukenut. Kävinkin muutaman kerran etsimässä mikä on eka kirja. Kirjastossa sit osui silmään tämä ja naps matkaan. Otin varalta seuraavankin. 3. oli kans hyllyssä mutta en ottanut ku ajattelin että jos en tykkääkkään niin turha laina sit. No, kökön tuuria sit olikin. Kirja kolahti ja tietysti se 3. osa oli lainattu. Pitää varata jossakin välissä kun luku-urakka hellittää.

Pidin tosiaan tyylistä. Helppoa lukea ja sujuvaa tekstiä. Carl Morck yksi parhaista poliiseista. Hän sai luodista osuman työtehtävissään. Samalla hänen työkaveri kuoli ja toinen joutui halvaantuneena sairaalaan. Carl painii itsesyytöksissään kun palasi töihin. Hänen kanssaan ei ole helppo tulla toimeen. Porukka alkaa saada tarpeekseen Carlista. Hänen pomonsa keksii sitten keinon päästä eroon Carlista. Perustetaan Osasto Q jonka pomoksi Carl nimitetään ja kellarissa on toimitilat. Määrärahat on tarkoitus pitää piilossa mutta Carl saa asian selville. Hän saa myös avustajan. Yli-innokkaan Hafez el-Assadin. Assadin taustoista ei ota selvää. Sanoo olevansa Syyriasta, mutta Carl epäilee että on Irakista.

He alkavat selvittää 5 vuotta sitten kadonnutta poliitikkoa. Tapausta epäilty aikoinaan murhaksi, itsemurhaksi sekä rahan takia katoamiseksi. Merete Lynggaardilla on autistinen veli. Auto-onnettomuudessa he menettivät vanhempansa ja veljestä tuli autistinen. Veli onkin avainasemassa selvittääkseen mitä Meretelle tapahtui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti