lauantai 16. joulukuuta 2017

Nele Neuhaus: Lumikin on kuoltava



Tätä kehuttu Dekkariryhmässä. Kesti aikansa ennen kuin sain tämän käsiin ja luettua. Enkä pettynyt ollenkaan. Tosin sisäänpääsy oli pikku mutkan takana. Sit loksahti kohilleen ja homma toimi. Kirja piti otteessaan oikein hyvin. Syyllistä ei heti kyllä osannu löytää. Jokaisella olisi ollut motiivia.

Tyttö, joka oli kuin Lumikki. Valkoinen kuin lumi, punainen kuin veri, musta kuin eebenpuu. Tyttö sai osan näytelmästä. Tobias rakastui tyttöön. Pian kaksi tyttöä katoaa. Tobiasta syytetään ja tuomitaan vuosiksi vankilaan. Tobiaksen vapauduttua vankilasta, hän palaa kotikyläänsä. Huomattuaan kuin siellä kaikki on muuttunut. Koko kylä on Tobiasta vastaan. Hänet hakataan. Hänen perhettään uhataan. Kylässä on uusi tyttö, kuin Lumikki. Hän saa selville asioita mitä tapahtui vuosia sitten. Yritti niistä kertoa Tobiakselle, mutta ei ehtinyt. Pian sen jälkeen tyttö katoaa. Taas jälleen kerran Tobiasta luullaan syylliseksi.

Poliisit, Pia ja Oliver tutkivat juttua. Pia ei usko että Tobias on syyllinen. Paikalliset vaikenevat. Poliiseilla riittää monenlaista työtä asian parissa.

Kirja on todella taitavasti kirjoitettu. Erittäin monimutkainen juoni ja ovela. Kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Kirja vie lukijansa jännittävään matkaan. Suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti