maanantai 4. joulukuuta 2017

Marja-Leena Tiainen: Viestejä Koomasta



Sattumoisin osu tämä silmään kirjaston sivulla kun kattelin että mitä kirjoja Tiaiselta on tullut. Tätä en ollu lukenut ja piti ottaa lukuun. Voi mikä aivan ihana kirja. Tykkäsin todella paljon. Kirja on suunnattu varmaan nuorille, mutta mitä väliä, minä luen näitäkin. Antaa vastapainoa sopivasti noiden rankempien jälkeen.

Silva käy ysiluokkaa. Viettää aikaa Jeminan kanssa. Jemina ei ole kovin hyvää seuraa Silvalle. Tyttöporukka kiusaa koulussa ja vapaa-ajalla Inkeriä. Inkeri on lihava. Silva ja Jemina menevät uimarannalle. Inkeri on uimassa. Jemina varastaa Inkerin vaatteita ja soittaa pilalla Inkerille pizzoja. Tytöt lähtee sen jälkeen sillalle. Sinne tulee poikia. He päättävät hypätä veteen. Kunnes tulee Silvan vuoro. Homma ei mennytkään niin kuin piti. Silva herää paikasta nimeltä Kooma. Menee oma aikansa ennen kuin Silva ymmärtää missä hän on. Hän tapaa siellä samanlaisia ihmisiä, jotka elää vielä. Osa lähtee toiselle puolelle ja osa herää oikeasti. Yleensä viestinviejät heräävät. Silva tapaa siellä toisia suomalaisia. Silvasta tulee superviestinviejä, hän saa monta viestiä toimitettavaksi. Mm. hänen äidinkielen opettajan sijainen tulee tapaamaan Silvaa ja käy ilmi että hän on Inkerin täti. Silva tapaa siellä Koomassa myös Katan.

Herätessään Silva yrittää kertoa Koomasta. Kukaan ei usko häntä. Silva kävi tapaamassa Inkeriä ja he ystävystyvät. Jemina levittää Silvan kokemusta Koomasta koulussa ja luonnollisesti Silvaa kiusataan. Hän kokee nyt samaa minkä Inkeri joutui kokemaan. Inkeri ymmärtää hyvin Silvaa. Onneksi heidän ystävyys kesti. Silva jatkoi viestin viemistä. Jokainen viesti toi saajalleen iloa ja lohtua. Sitä kautta Silva löytää myös poikaystävän. Silva miettii myös Kataa että miten hänelle kävi. Oli näkevinään Katan mutta ei saanut kontaktia. Vietetään uutta vuotta ja Silva saa ihanan uuden vuoden viestin puhelimeen.

Vau! Pidin todella paljon tästä kirjasta. Marja-Leena Tiainen kirjoittaa hyviä nuorten kirjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti