sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Stefan Ahnhem: Pimeään jäänyt



Tästäkin ollut moneen otteeseen Dekkariryhmässä porinaa. Nyt sit sattui osumaan silmään kirjastossa tämä eka osa. Päätin kokeilla. Välittömästi pääsi kirjaan sisään. Vau! Mahtava lukukokemus. Kyllä ruotsalaiset osaa.

Fabian Risk muuttaa perheensä kanssa takaisin kotikaupunkiinsa. Hän on vielä lomalla ja tarkoitus aloittaa työt poliisilaitoksella. Mutta hän saakin heti vieraakseen tulevan pomonsa Astrid Tuvessonin. Astrid pyytää Fabiania mukaan tutkimukseen koska Fabianin luokkakaveri on murhattu ja luokkakuva uhrin ruumiin päällä. Uhri oli ruksittu mustalla tussilla kuvassa. Pian löytyy jo toinen ruumis, samasta luokasta ja pikkuhiljaa niitä löytyy lisää. Kuka on tekijä? Ajatellaan että se kiusattu poika on syyllinen. Nämä kaksi ensimmäistä uhria todellakin rääkkäsi sitä poikaa koulussa. Muut lähinnä käänsivät katseensa pois, myös opettaja. Vain yksi tyttö puolusti.

Alkaa tiivis tutkinta ja etsintä missä on tämä kiusattu poika. Tutkintaan osallistuu myös tanskalaiset poliisit. Eräs heistä jarruttaa tutkimuksia ja järjestää potkut toiselle joka auttoi ruotsalaisia poliiseja.

Valokuvia mitä otettu vessoista yms. alkaa löytyä tekstejä näkymättömältä mieheltä. Kuka se onkaan. Kukaan ei yksinkertaisesti muista häntä. Häntä mahdoton kuvailla. Niin mitäänsanomattoman näköinen ja oloinen. Hän ei edes näy luokkakuvassa kuin hiuksia toisen oppilaan takana. Nimeäkään ei ollut painettu luokkavihkoon jossa kuva oli. Kunnes eräs luokkakaveri muistaa hänen nimensä. Häntäkin yritetään etsiä. Lopulta jäljelle jääneet viedään turvaan vankilaan siksi aikaa kunnes syyllinen saadaan kiinni.

Erittäin mielenkiintoinen kirja. Mitä kaikkea koulukiusaaminen aiheuttaa. Kiusaamista on kaikenlaista. Jonakin päivänä se kaikki kakka purkiintuu ja vielä pahalla tavalla. Kirjassa oli viittauksia muihinkin tapauksiin, jossa oli koulusurmia tapahtunut. Myös Suomeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti