lauantai 10. marraskuuta 2018

Stefan Ahnhem: Miinus kahdeksantoista astetta



Kirja toisen elämän varastamisesta. Rikososaston päällikkö Astrid Tuvesson on ruvennut ryyppäämään ja alkoholin käyttö riistäytynyt käsistä. Kaikki sen tietää töissä. Astrid aikoo muuttua. Töihin mennessä hän joutuu hurjaan takaa-ajoon ja pakoauto syöksyy veteen. Patologi väittää että kuljettaja on kuollut jo pari kuukautta sitten. Siitä seuraakin ihmettelyä miten se on mahdollista. Kuljettaja on varakas mies ja toiminut ennen kuolemaansa arveluttavasti. Niinpä tutkimus alkaa. Pian huomataan että muitakin omituisuuksia löytyy sekä ruumiita. Kaikki varakkaita joiden omaisuutta on myyty ennen kuolemaa. Kaikki ovat ajokorttinsa uusineet. Kuka ja ketkä ovat asian takana. Fabian Risk ei aavistakkaan minkälaiseen vaaraan hänen perheensä joutuu.

Tanskan puolella Dunja on joutunut kadulle partioimaan. Hänen työparinsa tuntuu olevan kovin ihastunut Dunjaan. Haluaa treffeille ja Dunjaa ei kiinnosta. Dunja törmää tosi väkivaltaiseen tapahtumaan joita hymynaamari porukka videoi kun tekevät pahaa ja jopa tappavat ihmisiä. Dunjan piti päästä tutkimusta johtamaan, mutta Kim, vanha vihollinen menneisyydestä, ulottaa lonkeronsa Dunjan työpaikalle sotkemaan asioita. Vaikka Dunja joutuukin pois, hän silti ratkaisee koko jutun ja löytää syylliset. Kuka onkaan syyllisten joukossa.

Erittäin mielenkiintoinen kirja. Hurja. Vau. Kirja on pitkä mutta silti nopealukuinen ja sujuva. Odotan jo innolla jatkoa mitenkä käy Riskin perheen sekä Dunjan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti