sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Arto Marjakangas: Ilmastonmuutos lähiluonnossamme

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 22. Ilmastonmuutosta käsittelevä kirja



Kaverini tytär osallistuu kans lukuhaasteeseen ja oli valinnut ilmasto-kohtaan tällaisen kirjan. Päätin sitten että minäkin kokeilen. Vaikka en todellakaan fanita mitään tietokirjoja yms. Tämä ei ole edes pitkä kirja. Yllättävän helppolukuinen. Jopa minä ymmärsin suurimman osan. Samoja asioita koulussakin opittuna vaikka osin kyllä unohdettu.

Monenlaisia aiheita. Historiaa, kasveja, eläimiä, alueita, vesistöä jne. Monelta alueelta lyhyitä juttuja. Kiinnostavimmat oli noi eläimistä kertovat jutut. Takana on sitten vielä kirjallisuutta sekä luettelo miltä sivuilta löytyy tietyistä sanoista asiaa.

Yhden virheen hoksin kirjasta. Väitettiin että sopulivaellus oli 1970. En ollu syntynyt silloin. Olin alle kouluikäinen kun sopulivaellus oli. Se oli 70-luvun loppua. Mut toki tuo vuosiluku voi paikkaansa pitää mut sillo oli sit toinen vaellus tuon luvun loppupuolella. En ole jaksanut tarkistaa. Ei kiinnosta niin paljoa.

Olen iloinen että sain tämän luettua. Oli hyvä lukukokemus. Suosittelen tätä jos kiinnostaa aihe tai vaikka ei kiinnostaisikaan mut haluaa tuon kohdan suorittaa, niin tämä sopii siihen. Eikä ole sivistyneistön tekstiä vaan uppuaa ihan normi-ihmisellekki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti