perjantai 8. maaliskuuta 2019

Marja Björk: Poika

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 7. Kirja kertoo paikasta, jossa olet käynyt
Pohjoinen lukuhaasteen kohtaan 17. Läheisen suosittelema kirja



Tää oli aluperin siihen trans- tai muunsukupuolinen henkilö kohtaan tarkoitettuna lukia, mut olin ehtinyt valita toisen. Ystäväni suositteli tätä kirjaa. Aattelin että tää varmaan sopii johonki muuhunki kohtaan. Passashan se. Kirjakin vielä oli tosi hyvä. Veti hyvin mukaansa. Mulla meinaa lukujumi iskeä.

Kirja kertoo Marionista eli Makkesta. Marion kokee olevansa poika, Makke. Perhe muuttaa Rovaniemeltä Tikkurilaan. Perheen isä oli kuollut. Äiti sekä lapset muutti etelään. Perhe yrittää pakottaa Makkea tytöksi. Välillä äiti ymmärtää ja välillä sitten ei. Läpileikkaus elämästä ja kokemuksista. Lapsuus, nuoruus, koulu, opiskelut, seurustelut, työt jne. Samalla kipuilua sukupuolesta ja kuinka rajoittavaa se on. Kunnes Makke saa tietää oikean sanan ja saa hoitoa.

Poika perustu Marja Björkin oman pojan kokemuksiin. Rohkea kirja. Hieno kokemus lukea tämä. Oppii ymmärtämään. En tietääkseni tunne ketään tällaista ihmistä henkilökohtaisesti. Mutta olisi hienoa tuntea. Arvostaisin luottamista että uskaltaa kertoa ja haluaisin olla tukena. Herätti tällaisia ajatuksia. Suosittelen kyllä tätä kirjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti