lauantai 23. maaliskuuta 2019

J. K. Rowling: Harry Potter ja kuoleman varjelukset

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 33. Olet nähnyt kirjasta tehdyn elokuvan
Pohjoinen lukuhaasteen kohtaan 8. Kirja, josta on tehty elokuva



Potter-sarjan päätösosa. Tosin Rowling on sittenmin vielä yhden kirjan tätä sarjaa kirjoittanut. Sekä aloittanut toista sarjaa Potter-maailmaan liittyen.

Harrylla on suuri vastuu ja tehtävä. Hänen on etsittävä ne hirnyrkit. Harrysta tulee täysi-ikäinen eli 17. Se on velhomaailmassa täysi-ikäinen. Harry lähtee matkaan ja mukana kulkee sekä Hermione että Ron. Matkalla tapahtuu kaikenlaista. Dumbledoresta selviää melkoisia asioita, jotka hämmentää Harrya.

Kirja on oikein jännittävää lukea. Jotkut jutut meni tylsäksi ja ei niinkään kiinnostanut, mutta luin kuitenkin. Onneksi sitten pääsi taas tarinaan itseensä. Huikea loppukohtaus ja taistelu Tylypahkassa. Oljosta paljastui uusia asioita ja ihanaksi kotitontuksi muuttui verrattuna aikaisempaan. Oljo osallistui muidenkin kotitonttujen kanssa sotaan. Onneksi lopussa oli vielä pitkälle tulevaisuuteen miten kävi kenellekkin. Toki soisi sarjan jatkuvan mutta onneksi tuli uusi tarina liittyen samaan maailmaan. Rowlingilla on taito vetää lukijat hyvin tarinaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti