lauantai 1. kesäkuuta 2019

Ayòbámi Adébáyò: Älä mene pois

Pohjoinen lukuhaasteen kohtaan 15. Afrikkalaisen tai aasialaisen kirjailijan kirjoittama kirja



Etsiskelin kirjastossa tähän kohtaan sopivaa kirjaa. Tämä kiinnitti huomion ja takakannen tekstin perusteella arvelin että vois olla kiinnostavakin. Totta tosiaan, niinpä olikin.

Kertoo perheestä, jossa on lapsettomuutta. Kaikki jankkavat että millo lapsia. Nuoripari yrittää parhaansa. Anoppi saa tarpeekseen ja kiikuttaa taloon toisen vaimon. Siitä seuraa sitten omat ongelmansa. Takakannen perusteella ei voisi uskoa minkälainen tarina tämä on. Erittäin mielenkiintoinen. Samalla siellä on poliittista kuohuntaa. Ne niinkään ei minua kiinnostanut. Enemmän olin tästä lapsettomuus-, perhe-elämästä kiinnostuneempi.

Kirja aiheutti kyllä hämmennystä eräästä asiasta. Moniavioisuus ja kristillisyys. En ymmärrä. Mun mielestä nää on poissulkevia asioita keskenään. Oletin uskonnon olevan joku muu, mutta kävi ilmi että kristillinen. Tokihan voi kristillisissäkin olla tällaisia suuntauksia tai sit kyseisen maan oma tapa. En tiedä. En ole perehtynyt ja ei niin paljoa kiinnosta että googlaisin. Ehkä joskus kun siltä tuntuu.

Kirjaa kyllä suosittelen. Hyvin oli kirjoitettu ja kiinnosti aihepiiriltään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti