perjantai 16. kesäkuuta 2017

J. K. Johansson: Venla

Ei sovi vapaana oleviin Helmet-lukuhaasteen kohtiin.

Sopii kohtiin: 2. blogi, 6. monta kertojaa, 7. salanimi/taitelijanimi, 17. kannessa sinistä ja valkoista, 24. selvitetään rikos, 35. erisnimi, 38. mennään naimisiin, 45. suomalainen nainen ja 47. kahden haastekohdan kriteerit



Woohoo, mikä sarja. Kävi juuri niin kuin ajattelinkin. Olipa tämä sarja hyvin mielenkiintoinen. Kannattaa kaikki 3 peräkkäin lukea. Jatkumoa kirjasta toiseen. Dekkariryhmässä pelikaveri kertoi sarjasta. Kiinnostuin. Olihan siellä tyrmätty lapsellisena. Olen kyl tyystin eri mieltä. Minulle kolahti. Voi että tykkäsin. Ihanaa olla taas eri mieltä.

Venla kertoo nimensä mukaisesti Venlan tarinaa. Toki jatkuu edellisen kirjan tarinaa. Venlahan oli Miian ja Nikken isosisko joka katosi parikymmentä vuotta sitten. Nikken suhde jatkuu ja on rakastunut, haluaa erota Suskista. Suskilla ja Nikkellä on lapsettomuusongelma. Suski oli tutkinut lapsettomuushoitoja. Ottaa "salaa" Nikken spermaa talteen ja vie ne lapsettomuushoitoa varten.

Taas löytyy ruumis. Ylläripylläri se onkin joka paikkaan lonkeroita omaavan Tiina Ojantauksen. Uusi tutkija tullut mukaan poliisia auttamaan. Korhonen ei pidä tilanteesta ollenkaan.

Nikke on huolissaan Miiasta ja saa puhuttua Miian terapeutille. Miia käy Saastamoisen vastaanotolla. Myöhemmin kun Miia yrittää etsiä Saastamoista, kukaan ei rakennuksessa tunnista nimeä ja toimistokin tyhjä. Miia miettii ihmetellen asiaa. Yrittää Nikeltä tivata. Nikke pakenee ja väittää Miiaa sekopääksi. Korhonenkin on huolissaan Miiasta. Miia ei luota enää ja pakenee. Tämä oli niin taitavasti kirjoitettu että itsekin kyseenalasti oman näkökulman että onko tosiaan Miia seonnut vai mitä ihmettä tämä on.

Pasi Tikka lähtee taas selvittämään Palokasken tilannetta ja päättyy Italiaan asti. Käy ilmi että Venlan mies Luca elää. Venla oli kuollut mutta Luca ja Sam elää. Luca rakastui Venlaan eikä häntä haitannut että Venla oli raskaana toiselle miehelle. Se selviää Pasille kuvaa katsomalla. Sam on Suomessa. Mukana tässä lapsettomuushoidossa. Lucan on klinikan lääkäri ja Sam opiskeli myös. Sam halusi ottaa selvää suvustaan. Sillä Italiassa on klinikalla geenipankki ja sitä kautta Sam sai sukuaan selville.

Kirja huipentuu Samin häihin. Siinä jäi muutamia avoimia kohtia. Kenen lapsi, kuka isä, seurusteleeks noi. Mut joo, oli miten oli. Minä tykkäsin. Harmi vaan että sarja taisi olla tässä. Olis ollu mukava lukea vielä lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti