perjantai 2. kesäkuuta 2017

Johanna Tuomola: Kun eilinen oli toinen

Ei sovi vapaana oleviin Helmet-lukuhaasteen kohtiin.

Sopii kohtiin: 2. blogi, 5. liikutaan luonnossa, 6. monta kertojaa, 17. sinistä ja valkoista, 18. vähintään 4 sanaa, 20. vammainen tai vakavasti sairas henkilö, 24. selvitetään rikos, 41. kannessa eläin, 45. suomalainen nainen, 47. kahden haastekohdan kriteerit ja 49. vuoden 2017 uutuuskirja


Julia Takalo saa vieraakseen Kaisa Vallen, joka pyytää Juliaa tutkimaan ilkivaltaa Sammatissa. Kaisan miehen, Kaarlon, autoon on raaputettu päivämääriä. Kaarlo ei halua poliisia sotkettavan mukaan. Sammatissa on Villa Santalan kuntoutuslaitos, jossa Kaisa ja Kaarlo työskentelevät. Sinne Juliakin menee peitetehtäviin. Koin kyllä hieman samaistumista Kaisaan. Stressaava, hössöttäjä, haluaa että asiat on kunnossa. Kaisalla on poika, Armas. Armaksella on autismi. Hän ei kommunikoi. Julia saa yhteyden Armakseen. Hommaa Armakselle iPadin, jossa on Siri ohjelma. Armas oppii Sirin kanssa kommunikoimaan. Kaisa on mielessään raivoisan mustasukkainen kun äiti ei kelpaa, Julia kelpaa. Armas on nähnyt murhaajan.

Villa Santalassa tapahtuu murha. Eräs asiakas löytyy murhattuna. Vaikuttaa itsemurhalta mutta todellisuudessa se oli murha. Silloin astuu kuvioihin minun suosikkini, Noora Nurkka. Toinen asiakas on nähnyt murhan ja karkaa. Julia myös tutkii sekä murhaa että katoamista. Mielenkiintoisia käänteitä miksi murha oli tehty. Taidokkaasti punottu juoni ja mitkä yhdistelmät henkilöiden välillä on.

Kaisa paljastaa vahingossa Julialle tiedon menneisyydestä, luullen että Julia tiesi. Ei tiennyt. Julia päättää tutkia juttua. Suuttuu tietenkin asianomaisille. Kaisa potee valtavan huonoa omatuntoa asiasta. Julia kiittää kuitenkin Kaisaa kun kertoi asiasta.

Armaksella onkin suuri rooli murhaajan kiinni saamisessa. Armas on ihana persoona tässä kirjassa. Pidin valtavasti hänestä kuten myös Kaisasta.

Odottelen mielenkiinnolla sarjan viimeistä osaa. Kyllä Tuomola osaa kirjoittaa hyvin. Kirja piti hyvin otteessa ja sujuvaa tekstiä. Helppoa lukea. Ei tökkinyt yhtään. Lisää lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti