torstai 8. kesäkuuta 2017

Robert Galbraith: Pahan polku

Ei sovi vapaana oleviin Helmet-lukuhaasteen kohtiin.

Sopii kohtiin: 2. blogi, 6. monta kertojaa, 7. salanimi/taitelija nimi, 20. vammainen/vakavasti sairas henkilö, 23. käännöskirja, 24. selvitetään rikos, 38. mennään naimisiin, 40. eri kulttuuri ja 47. kahden haastekohdan kriteerit



Robin Ellacott saa salaperäisen paketin työpaikalleen. Sieltä löytyy irti leikattu naisen jalka. Robinin pomo, yksityisetsivä Cormoran Strike ei ylläyty mutta säikähtää silti. Strike huomaa jalassa jotakin tuttuja arpia. Poliisi löytää laatikosta lapun. Strike tunnistaa sen, laulun sanat. Siitä päättelivät että se oli Strikelle viesti. Striken elämässä on neljä sellaista ihmistä, jotka voisivat olla teon takana.

Poliisi keskittyy siihen henkilöön jonka Strike arvelee olevan viaton. Strike ja Robin alkavat itse perehtyä niihin kolmeen muuhun. Lisää murhia tapahtuu. Samalla Robinin suhde on kriisissä. Robinin menneisyydestä tulee lisää tietoa ja silloin Matthew oli tehnyt suuren virheen. Asia paljastui Robinille erään riidan aikana.

Strike saa negatiivista julkisuutta ja hänen firmansa on melkein asiakkaaton, rahat menee tiukille. Joutuuko pistään lapun luukulle.

Strike seurustelee uuden naisen kanssa mutta päättää katkaista välit. Se menee pieleen koska puhelin soi kriittisellä hetkellä ja Strike joutuu syöksymään töihin.

Kaikenlaista ehtii tapahtua ennen kuin Strike saa murhaajan kiinni. Robin pelastaa pikkutytöt pedofiililta ja saa onnekseen lasten äidin uskomaan siitä miehestä.

Strike ei ole vahdistanut tulemistaa Robinin häihin. Strike ja Robin riitaantuvat pahasti Robinin omatoimisuudesta. Strike poksahtaa kunnolla ja antaa potkut Robinille.

Strike yrittää soittaa pari kertaa Robinille. Huonoa tuuria vaan, että Matthew sattuu olemaan puhelimen lähellä silloin kun Robin ei ole. Matthew keksii kieron juonen saadakseen Robinin puhelimen koodin. Sillä konstilla estää Striken yhteydenotot. Strike menee kuitenkin häihin kiireen vilkkaa. Ehti juuri ja juuri paikalle. Ehtivätkö he naimisiin vai ei. Minun vastaus on AAARGGGHHH!

Saa nähdä oliko tämä sarjan viimeinen kirja vai jatkuuko tämä vielä. Odotan kyllä lisää kirjoja. Jos tämä loppui tähän niin se on myös ymmärrettävää kirjan lopun vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti