lauantai 27. tammikuuta 2018

Jari Salonen: Kuokkavieraat

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 37. Kirjailijalla on sama nimi kuin perheenjäsenelläsi



Tätä minulle suositeltiin viime vuoden lukuhaasteeseen kun kyselin Dekkariryhmästä sopivaa kirjaa eläkeläisen suosittelemaan kohtaan. En valinnut sillo tätä. Nyt tämä sit osu silmään ja aha, passaa hyvin tähän kohtaan.

Pikkusen tietysti epäluuloisena aloittelin että mahtaako tämä mennä. Alkukangerruksen jälkeen sujahdin sisään. Kolahti. Zetterman, mikä mukava nimi. Pidän. Jukka Zetterman joutui hankaluuksiin ja hänestä tehtiin erikoiskoordinaattori. Silleen hän sai pitää työpaikkansa. Samaan aikaan Zettermanin avioliitto oli kriisissä. Marja Zetterman muutti Norjaan vuodeksi. Jukka Zetterman jäi yksin. Työ pelasti hänet.

Pienessä Lauttalan kaupungissa oli suuret häät. Jatta Jokimaa meni naimisiin. Jatta on ollut lehtien palstoilla eri tempauksista. Jokimaa on rikasta sukua. Häissä morsian ryöstettiin. Kaikki luuli että se kuului ohjelmaan. Jattaa ei ala kuulua takaisin. Lopulta eräs vieraista soittaa poliisin paikalle. Pian sit tieltä löytyy käynnissä oleva traktori jossa kuljettaja on ammuttu sekä kyydissä oleva nuori tyttö. Nuori poika on elossa ja selviytyy.

Oili Jaakola, OAJ, Opettaja. Jukka Zettermanin esimies. Oili määrää Jukan Lauttalaan tutkimaan varkauksia ja samalla Jukka tutkii myös tätä Jatan tapausta. Jukka tutustuu Lauttalan poliiseihin. Harju on mainio tapaus. Hän ruukaa jättää lauseet kesken ja käsillä sitten ilmehtii mitä loppu oli. Harju osaa kirjoittaa todella hyvin raportteja. Jukka tutustuu Harjun perheeseen ja tietää heidän tilanteesta. Lapset kutsuu Jukkaa erikoissedäksi.

Jatta Jokimaan isä saa lunnasvaatimuksen. Sitä sitten tutkitaan ja etsitään Jattaa. Erittäin ovelia juoneen käänteitä ja mutkikasta. Jukka Zetterman lopulta keksii ratkaisun kuka on syyllinen. Toiset eivät millään ymmärtäneet mikä kuvissa on vialla.

Lopussa Jukka Zetterman teki todella ihanan jutun. "Hyvä antaa vähästäkin, paha ei paljostakaan anna." Kyllä minä ajattelin näitä jatkossakin lukia. Pitääkin käydä etsimässä seuraava osa ja varata se lukuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti