sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Pirjo Tuominen: Toinen silmä päivä, toinen yö

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 1. Kirjassa muutetaan.



Mailis Sarka eläkkeellä oleva nainen, joka asuu osan ajasta Turkissa. Mailis tuntuu joutuvan kaikenlaiseen mukaan. Tämä on Tuomisen 4. Mailis Sarka dekkari. Yhdistelmä kartano- ja salapoliisiromaania.

Mailis palaa Turkista Suomeen. Yllättäen onkin vesivahinko tullut hänen kotiinsa. Niinpä Mailis muuttaa vanhan ystävänsä luokse maatilalle. Mailis innostuu maalaamaan siellä. Lähistöllä asuu Pekka Juuri, kansainvälisesti tunnettu muotoilija, jonka Mailis tuntee.

Juuren suvussa ei nyt kaikki ole kohillaan. Kireät välit. Pekalla on uusi vaimo, Lilli. Entinen vaimo sekä lapset eivät voi sietää Lilliä ja varsinkaan kun Lilli odottaa lasta.

Pian alkaa onnettomuuksia sattua. Juuren vävyjen mönkijäsafarilla tapahtuu onnettomuus. Vai oliko edes onnettomuus. Sitten löytyy ruumis. Joku haluaa vahingoittaa Pekkaa. Se jolla on toinen silmä päivä ja toinen yö.

Todella hyvä kirja, hyvin kirjoitettu. Veti hyvin mukaansa. Hahmot mielenkiintoisia. Olin tyystin väärässä kuka oli tämä toinen silmä päivä ja toinen yö. Selvisikin sitten miksi kirjan nimi on tuo. Olisipas mukava lukea Juuren perheestä lisää. Mutta tuskin näin käy koska Mailis Sarka on päähahmo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti