lauantai 20. tammikuuta 2018

Jussi Adler-Olsen: Pullopostia

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 23. Kirjassa on mukana meri



Veljekset ovat joutuneet siepatuksi. Toinen heistä onnistuu kirjoittamaan omalla verellään avunpyynnön paperille ja lähettämään sen pullopostina. Vuosikausia myöhemmin pullo löytyy Skotlannista ja se päättyy osasto Q:n  Carl Morckille. He alkavat selvittää asiaa. Rose lähtee ja tilalle tulee hänen siskonsa, Yrsa. Piakoin viestiin saadaan lisää selkeyttä. Se on todellinen hätähuuto ollut eikä pila. Pojat oli joutuneet siepatuksi. Vanhemmat eivät koskaan ilmoittaneet poliisille. Sieppaaja vaati lunnaita. Perhe on Jehovan todistajia. Nykyhetken puolella seurataan taas toista lahkoa ja heidänkin lapsista kaksi siepataan sekä vaaditaan lunnaita. Sieppaaja etsii vain uskonnollisia perheitä joilta sieppaa lapsia sekä kiristää rahoja. Lahkoilla on yhtenäistä se että he ovat omassa porukassaan, eivät muiden kanssa. Muille on lupa valehdella. Tämä oli mulle uusi tieto. Tiesin kyllä että eräällä uskonryhmällä on tällainen tapa, mutta sitä en tiennyt että myös muilla.

Kirjassa myös on sieppaajan perhe-elämästä ja lapsuudesta. Se luo ymmärrystä miksi tämä kaikki tapahtuu.

Assadista paljastuu lisätietoa ja Carl tivaa kovasti asioita. Assad ei kerro. Tilanne keskeytyy mutta Carl ei aio antaa periksi. Luultavasti uusissa kirjoissa saadaan lisätietoa kuka on Assad ja mikä hänen tarinansa. Mielenkiintoinen hahmo.

Carl kaipaa Rosea takaisin. Yrittää päästä tapaamaan Rosea. Yrsasta ja kynsilakkapulloista tuleekin yllättävä tieto Carlille ja Assadille. Sit pian Rose palaakin takaisin töihin.

Pidin kirjan lopusta. Se oli just niin hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti