tiistai 9. tammikuuta 2018

Marja-Liisa Heino: Älä tähti putoa

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 31. Kirjaan tarttuminen hieman pelottaa



Marja-Liisa Heino on entinen työkaverini. Ilahduin kun hoksin että hältä on tullut kirjoja tai siihen aikaan kirja, se ensimmäinen. Yritin lukea, ei napannut. Nyt vuosien päästä uusia kirjoja tullut. Jokaista, myös sitä ensimmäistä uudestaan, yritin, ei napannut. Tähän tarttuminen tosiaan pelotti että käykö taas samoin. Ei tällä kertaa. Sain tämän luettua loppuun. Aihe oli kiinnostava. Osin ajasta kyl olin aika pihalla että mitä tässä lukee.

Iranilaissyntyinen muslimityttö on kadonnut. Hän menestyi koulussa sekä osallistui johonkin mallikouluun. Hän tapasi valokuvaajan, jolla oli mielessä muutakin kuin valokuvaus. Viimeinen valvontakamera kuva tytöstä oli sillalta tuijottamassa veteen. Minne tyttö katosi, hyppäsikö, itsemurha vai mitä hänelle tapahtui.

Juttua tutkii poliisi, Karli Eerola. Hän on uskovainen ja romani. Monet näkee hänessä ensin sen etnisen taustan eli romanin ja sitten vasta poliisin.

Kirjassa oli paljon kulttuuri-juttuja, sekä muslimien että romanien. Karli painiskelee oman kulttuurinsa kanssa.

Mielenkiintoinen tämä aihe ja oli hyvä lukea. Itse olin kyllä välillä niin pihalla tästä, mutta uskoisin että joku toinen saa tästä minua enemmän irti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti