keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Camilla Läckberg: Kultahäkki

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 11. Kirja käsittelee naisen asemaa yhteiskunnassa



Olen varannu tämän kirjan ja sijalla jotakin 400, oli tosin tippunutkin sijoitus. Satuin kirjastossa hoksimaan tämän palautuskärryssä. Otin ja ihmettelin että onko joku unohtanut lainata. Arvelutti että uskaltaako kokeilla automaatilla. No, kävin kysymässä henkilökunnalta että onko todella lainattavissa kun olen varannu ja sijalla jotakin 400. Tutkailivat ja totesivat että pikalaina, mutta puuttuu tarra. Sain lainattua.

Pääsin heti sisään kirjaan. Siis ihan vau! Todella upea tarina. Kietova, jännittävä, kiero, ovela. Kultahäkki nimikekkin sai selviyden. Naisia kultahäkeissä, kotirouvana, mies menestynyt ja rahaa kuin roskaa. Miehet kohtelee vaimojaan miten sattuu. Naiset kestää ja kärsii. Faye onkin erilainen. Hänen menneisyys on pimeä. Osin tarinassa palataan menneisyyteen kertomaan mitä Faye oli silloin kokenut. Faye ja ystävänsä Chris tapaavat Jackin ja Henrikin. Fayen avulla miehet saivat firman perustettua. Kun Jack tarvitsi rahaa, Faye keskeytti opinnot ja meni töihin. Sopivat että sitten on Fayen vuoro. Kuinkas kävikään. Hommasta ei tullut mitään. Faye jäi kotirouvaksi. Jack jäi rysän päällä kiinni pettämisestä ja halusi avioeron. Faye jäi tyhjän päälle. Fayen menneisyys puski esiin ja hän päätti kostaa. Naisen kosto on kauhea, katkera, suloinen, kaunis.

Loppu oli erikoinen. Hämmentävä. Kiinnostaa kyllä kovasti miten ihmeessä näin oli käynyt. Ymmärsin takakannesta että kaksiosainen, eli olisi tulossa jatko-osa. En kyllä yhtään osaa arvata minkälainen se on. Mahdollisesti Fayen menneisyys. Jää nähtäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti