lauantai 18. toukokuuta 2019

Heather Morris: Auschwitzin tatuoija

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 41. Kirja sijoittuu aikakaudelle, jolla olisit halunnut elää



Tätä kirjaa usea suositellut ja mainostettukin todella paljon. Kirja oli hyvä! Pidin. Nappas heti mukaansa. Kirjan teksti oli sujuvaa ja helppolukuista. Ei lainkaan sellaista sivistyneistön suosimaa kapulakieltä.

Kirja kertoo Lalesta, josta tuli keskitysleirin tatuoija. Hän kohtasi Gitan, jolle tatuoi numeron käsivarteen. Gita tatuoi itsensä Lalen sydämeen. Rakkaus syttyi. Lale oli leirille tullessaan päättänyt että hän selviää. He tapasivat Gitan kanssa mahdollisuuksien mukaan leirillä. Heidän rakkaus ja tarinansa on todella kaunis ja herkkä. Lale menestyi leirillä ja kävi kauppaa ja auttoi toisia vankeja.

Mahtava selviytymistarina sekä rakkaustarina heistä. He selvisivät ja pääsivät kertomaan tarinansa. Kirja on järkyttävä, minkälaiseen pahuuteen ihminen pystyy. Tässä on silti heidän rakkaus kaunista. Luo hyvyyttä karmaisevaan kokemukseen.

Olen jo nuoresta saakka ollut kiinnostunut tuosta aikakaudesta. Aikoinaan jo koulussa historian tunnilla kiinnosti kovasti. Sittemmin lukenut kirjoja näistä selviytymisestä. Monesti pohtinut, että olisin halunnut pelastaa heitä. Pelasta yksi, pelasta koko maailma.

Erittäin vahva suositus tälle kirjalle. Kannattaa lukea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti