sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Jani Repo: Lila

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 9. Alle 18-vuotiaan suosittelema kirja
Pohjoisen lukuhaasteen kohtaan 16: Kirja, jonka nimessä on väri



Kun saatiin tän vuoden haaste niin olikin turinaa monesta kohdasta ja mm. tästä. Mulla ei tällä hetkellä ole mielessä sellaisia lukijoita jotka ovat nuoria. Lapsia toki mutta en tiedä lukevatko yleensäkään. Somessa sit omista kavereista olivat kysyneet nuoriltaan suosituksia. Mm. yks oli tämä. Tän sit valitsin tähän kohtaan kun tykkäsin kirjasta.

Sopivan lyhyt kirja. Pienellä paikkakunnalla tulipalossa kuolee pariskunta. Rikokseksi epäillään ja ylikonstaapeli Otso Hovi alkaa tutkia asiaa. Se on hänen ensimmäinen juttu, josta hän kokonaan vastaa. Otso on innoissaan asiasta. Otso saa mukaansa Petjan. Yhdessä he tutkivat tapausta paikkakunnan poliisien kanssa.

Pieni paikkakunta, kirjavaa väkeä. Aikuisviihdetaitelijoita, sellaiseksi haluavia, joogaohjaajia, kaunaisia perheenjäseniä, peräkammaripoikia, uusnatseja sekä öykkäröiviä paikallispolitiikkoja.

Otso luulee että tapaus on yksinkertainen ja nopeasti hoidettavissa. Tietenkään se ei ole sitä. Otso joutuu matkustamaan kaukaiseen Intiaan selvittämään asiaa. Tietysti Otson parisuhde kiristyy Otson poissaolojen takia kun työkin on toisella paikkakunnalla. Otso joutuu yöt olemaan siellä.

Kirjan lukeminen oli kyllä sujuvaa ja helppoa tekstiä. Juoni ihan mielenkiintoinen ja mukaansa tempaava. Jännittävä seurata kuka onkaan syyllinen. Lukisin kyllä mielelläni Otso Hovista ja hänen sakistaan lisää. Toivottavasti tulisi jatko-osiakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti