maanantai 7. tammikuuta 2019

Mario Reading: Soturin sukua

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 15. Kirjassa käsitellään jotain tabua



Pohdin jonku aikaa mihinkä tämän lykkäis. Paljon oli keskustelua Helmet-ryhmässä tabu-asioista. Tässä on raiskaustalo. En ole kuullutkaan asiasta tai en ainakaan muista että olisi tällainen osunut joskus jossakin silmään. Joten ajattelin tätä sit tähän kohtaan.

Kirja kertoo mm. Kosovon sodasta. Kosovo minulle silleen tuttu kun entinen naapurini on Kosovosta. John Hart oli silloin nuori kuvajournalisti ja hän oli kuullut raiskaustaloista. Hänellä oli opas mukana joka johdatti raiskaustalolle. John vapautti albaaninaisia sieltä kun juuri silloin sotilaita siellä ei ollut. Julman kapteenin nainen kulki Johnin kanssa turvaan. Osa muista naisista palasi ja osa karkasi omille teilleen. Kapteeni lähti naisensa perään. Vuosikausia myöhemmin John saa yllättävän yhteydenoton. Hän sit joutuu mukaan jäljittämään vaarallista sotarikollista jopa Afrikkaan asti.

Kirja oli mielenkiintoinen ja tuntemuksia herättävä. Raakakin. Ei sovellu herkemmille. Reading kirjoittaa kyllä kiinnostavia kirjoja. Luvut sopivan pituisia ja helppolukuista tekstiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti