sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Mari Pyy: Paperiton

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 19. Et pidä kirjan nimestä
Pohjoisen lukuhaasteen kohtaan 25: Kirja, jonka nimessä on vain yksi sana



Sopisi moneen kohtaan tämä kirja mut valitsin tuon koska en oikein pidä koko sanasta. Liiallista ärsytystä tullut koko laiton ja paperiton vänkäämisestä.

Jee, jatko-osa Inkalle ja muillekki edellisen osan henkilöistä. Mari Pyy on osannut tehdä Inkasta niin mielenkiintoisen persoonan. Hän on ärsyttävä! Inka on sosiaalityöntekijä ja aloittanut ministeriössä työt, mutta vapaa-aikana työskentelee paperittomien maahanmuuttajien terveysasemalla. Homma aiheuttaa ristiriitaa työn ja vapaa-ajan välillä. Inka saakin kuulla sit pomoltaan kunniansa erilaisten tapahtumien johdosta.

Terveysaseman tiloista löytyy kuollut ihminen. Tämä tapahtuu paria päivää ennen kaupunginvaltuuston kokoontumista, jossa päätetään klinikan jatkosta. Alueen asukkaat vastustavat klinikkaa. Inka piilottaa paperittoman naisen asuntoonsa ja nainen löytyy myöhemmin pihalta loukkaantuneena, luultiin kuolleen.

Klinikalla tapahtuu laittomuuksia. Inkakin ajautuu mukaan tutkimaan asiaa. Lääkkeitä katoaa. Öistä toimintaa. Todisteita löytyy tapahtumista. Inkakin on taas vaarassa moneen kertaan.

Pidin kirjasta. Sujuvaa ja mukava lukea. Heräsi monenlaisia ajatuksia. Juurikin laiton sanan käyttö. Eihän ihminen itse ole laiton. Jokin asian tekeminen tai tekemättä jättäminen voi olla laitonta.

Toivoisin että Inkasta sarja jatkuisi, mut oletan että ei jatku. Kirjan loppu viittaisi siihen. Mari Pyy on aloittanut uuden sarjan, jonka ekan osan olenkin lukenut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti