torstai 24. tammikuuta 2019

Tarja Leinonen: Koti koivun alla

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 24. Sokkona hyllystä valittu kirja
Pohjoinen lukuhaaste kohtaan: 24. Umpimähkään valittu kirja



En olis uskonut että tämä kolahti. Olin hyvin epäluuloinen kirjaa kohtaan. Tämä yllätti. Teksti sujuvaa ja helppoa lukea. Sujahti oikein hyvin kirjaan sisään. Tätä oli mukava lukea.

Kirja kertoo lestadiolaisista. Perheessä on 8 lasta. Asuvat Kainuussa maaseudulla. Perhe taiteilee ulkoisen nuhteettomuuden sekä nuoruuden verenvedon välillä. Seija asuu pihalla asuntovaunussa. Seija odottaa lasta. Vahinko sattunut. Seija ei ole vielä täysi-ikäinenkään. Perheessä isä ei ole tietääkseen Seijan tilasta ja vähän syrjiikin Seijaa. Asuntovaunussa kuunnellaan musiikkia, Mattia ja Teppoa ja muuta sen ajan musiikkia, televisiokin sinne salaa saadaan jota sitten kaikki perheen lapset käy katselemassa. Tietysti isältä salaa.

Seija on luopunut uskosta. Lapsen isä ei ole valmis isäksi. Pitää kyllä yhteyttä Seijaan, mutta tapailee muitakin tyttöjä ja ajeluttaa heitä autollaan. Seijan asiatkin järjestyy vielä.

Tämä oli pehmeällä tavalla kerrottua tarinaa. Oli oikein hyvä ja mukava lukea. Tällaisia mukavia yllätyksiä lisää. Olen kyllä oikein tyytyväinen tämän kirjan valintaan että osui lukuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti