lauantai 19. tammikuuta 2019

Rajaa Alsanea: Riadin tytöt

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 4. Kirjailijan ainoa teos
Pohjoisen lukuhaasteen kohtaan 2. Aikanaan sensuroitu kirja



Tämän nappasin Helmet-lukuhaasteen ryhmästä. Kokeilin eka toista kirjaa joka ei napannut. Tämän arvelin kolahtavan. Toistaiseksi ainoa teos. Toki tilanne voi tuonnempana muuttua.

Ensin kiinnitin huomion kirjan kanteen. On todella kaunis. Kirja on kirjoitettu sähköposti-muotoon. Tarinoitsija lähettää sähköpostilla kerran viikossa tarinaa 4 tytön elämästä. Kaikki tytöt ovat erilaisia ja tilanteetkin erilaisia. Minusta se on hyvä asia. Näkee että ei siellä kaikki ole samanlaista. Yksi tytöistä pääsee naimisiin. Avioliitto on sovittu ja sehän sitten kaatuu. Toisen poikaystävä taas on äitinsä tossun alla ja tyttö ei kelpaa pojalle tai siis pitemminkin pojan äidille. Kolmas menee kihloihin mutta suostuu liian pitkälle niin säikyttää samalla kihlatun karkuun kun liian löysä moraali. Neljäs taas jää kiinni kahvittelusta ystävänsä veljen kanssa. Elämä on siellä mm. city-maastureita, kalliita huulipunamerkkejä, toisaalta myös tiukkaa islamin tulkintaa, järjestettyjä avioliittoja sekä huhuja.

Mielenkiintoista luettavaa. Osin kyllä ahdisti lukea tätä. Kirja ei ollut nopeaa lukea, tässä vierähti tovi. Tässä oppi paljon ja hoksi että miten erilaista siellä on ja ei voi ajatella että kaikki samaa. Islamin sisälläkin on monenlaisia näkemyksiä ja ihmiset uskoo erilailla, jotkut tiukasti ja jotkut eivät juuri ollenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti