maanantai 19. helmikuuta 2018

Ayaan Hirsi Ali: Harhaoppinen

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 39. Kirja on maahanmuuttajan kirjoittama



Vautsi! Siis ihan mahtava kirja. Pakko nostaa hattua tälle Ayaan Hirsi Alille. Siinä on rohkea nainen! Kirjassa kerrotaan mielestäni laajasti eri asioista. Joitakin asioita olen aiemmin lukenut, mutta paljon oli sellaista uutta asiaa. Monenlaisia ajatuksia heräsi.

Mielenkiintoista tämä jaottelu Mekan ja Medinan muslimeihin ja tietysti niihin passiivisiin jotka ovat noiden välillä. Tuota en aiemmin tiennytkään. Tiesin kyllä että eri suuntauksia on.

Ayaan Hirsi Ali pakeni Hollantiin, kun ei halunnut naimisiin henkilön kanssa jonka hänen perheensä oli valinnut. Hänelle oli täysin uutta länsimainen elämä. Eletään tässä maailmassa, emme tuonpuoleisessa. Kertoi myös miten vaikeaa on sopeutua länsimaiden elintapaan ja olla samalla muslimi. Ne on niin jyrkässä ristiriidassa keskenään.

Tässä sain vastauksen erääseen mieltäni askarruttavaan asiaan. Pelko. Siksi. Islam olisi muuten kupsahtanut profeettansa mukana. Kukaan ei olisi jäänyt siihen ellei olisi ollut pakko. Eroamisesta seuraa rangaistuksena kuolema. Paljon kerrottiin kaikenlaista minkälaiset tavat kuuluu uskontoon.

Hirsi Ali arvosteli länsimaiden johtajia, naisia, feministejä ja homoseksuaaleja että MIKSI he puolustavat näitä Medinan muslimeja. Medinan muslimit ovat heitä jotka haluavat elää edelleen 600 luvulla ja toteuttaa kirjaimellisesti Koraania, myös niitä pahoja juttuja. Mekan muslimit ovat niitä jotka haluavat muutosta. Islam ei ole koskaan käynyt läpi muutosta kuten esim. kristityt ja juutalaiset ovat käyneet. Hirsi Ali uskoo että muutos on alkanut. Hirsi Ali oli omat 5 teesiä kirjoittanut.

Kirjassa oli monia sellaisia tapahtumia mistä en tiennyt. En muista että olisin missään suomalaisessa mediassa nähnyt niitä juttuja. Muutama juttu oli kyllä ollut mutta paljon sellaisia mistä en tiennyt ollenkaan. Liekö sit suomalaiset mediat eivät halunneet julkaista niitä. Toiset maat eivät ole halunneet puuttua esim. kunniamurhiin yms. väkivaltaiseen tapahtumaan vedoten siihen että kulttuuri. Vastaavasti on niitä maita jotka tuomitsevat väkivallan tekijän/murhaajan vankilaan.

Ayaan Hirsi Ali on oman elämänkerran kirjoittanut myös. En ole sitä lukenut mutta heräsi mielenkiinto että haluan senkin lukea. Tämä oli todella mielenkiintoinen, silmiä avaava, surullinen ja ahdistava kirja. En tiedä soveltuuko kaikille. Mut jos tämän lukee, voi olla että silmät avautuu uusille asioille. Kaikki ei ole sitä mitä annetaan ymmärtää. Kirjassa oli myös tästä abartheidista, todellisesta suvaitsemattomuudesta ja rasistisuudesta puhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti