lauantai 3. helmikuuta 2018

Stefan Ahnhem: Yhdekäs hauta

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 14. Kirjan tapahtumat sijoittuvat kahteen tai useampaan maahan.



Tarina niin vahvasta rakkaudesta, joka vie kostamaan jokaiselle väärintekijälle. Kirja oli julma ja raaka sekä järkyttävä. Ei sovellu herkälle.

Takakannen teksti oli pitkään ihan kysymysmerkki itselleni. Enkä ymmärtänyt miksi tuommoinen. Sai pitkän pätkän lukea ennen kuin takakannen teksti sekä kirjan nimi avautui. Mukana oli monta henkilöä ja kaikki tietysti nivoutui yhteen.

Fabian Risk saa salaisen tehtävän tutkia oikeusministerin katoamista. Hän ja Malin pääsevät jäljille. Malin on viimeisillään raskaana. Tanskan puolella Dunja pääsee johtamaan heidän tutkintaansa ja samalla suututtaa työkaverinsa, joka olisi halunnut johtaa. Kumpikin maa tutkii samaan asiaan liittyviä tapauksia. Katoamisia. Elimien puuttumisia hoksitaan. Syylliseksi epäillään pariakin miestä. Sekä Fabian että Dunja aavistavat että kumpikaan ei ole syyllinen. Mutta missä ja kuka on oikea syyllinen.

Fabian sekä Dunja kumpikin kokee omassa liitossa/parisuhteessa ongelmia. Fabianille tuo Niva lisää ongelmia. Lapsetkin oireilevat. Fabian sekä Sonja päättävät tehdä kaikkensa korjatakseen suhteensa. Dunja saa Malinilta suorat sanat päin naamaa hänen parisuhteestaan. Dunja saakin sit nähdä mitä hänen miehensä teki hänen poissa ollessaan. Se oli hänelle se ratkaiseva päätös mitä hän tekee.

Minua kosketti syvältä tämä vahva rakkaus. Ymmärrän miksi syyllinen teki niin kuin teki. Se satuttaa, se on niin vahva.

Loppu jäi hieman auki ja en ymmärtänyt mitä siinä oli. Ymmärsin miten asia aiheeseen liittyi mutta en sitä kuka kumma se sitten oli. No, oli kuka oli. Luulisin että avautuisi jos lukisin uudestaan tämän. Joka tapauksessa kuitenkin tämä oli hyvä kirja, vaikuttava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti