keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Enni Mustonen: Jääleinikki

Helmet-lukuhaasteen kohtaan numero 11. Kirjassa käy hyvin



Osui tää kirja lukupiirin kirjaksi. Tosin huomenna olis alkanut lukuaika mut luin tämän jo nyt. Saa nähdä saanko vielä 3. osan läpi sit kuukauden päästä ehdotuksena, riittääkö äänet.

Kirjan alussa on henkilöluettelo, mistä pidän kovasti. Pitikin kerran käydä kattomassa että oliko se tuo ja miten ikä ei täsmää ja ahaa, olikin eri henkilö vaikka nimi samanlainen.

Kirjassa Eliisa on kasvanut aikuiseksi ja valmistunut sairaanhoitajaksi. Eliisa löytää ämmin jäämistöstä saksankielisiä kirjeitä ja valokuvan miehestä. Kuka on Heinrich Salzmayer? Eliisa päättää selvittää asian. Käy ilmi että hän on Eliisan isä. Eliisan ystävä lähtee Saksaan töihin ja lupaa järjestää Eliisallekkin töitä sieltä. Eliisa kokee ensimmäisen sydänsurunsa kun tapailemansa mies ei tunnistakkaan häntä eikä myöhemminkään isommin välitä Eliisasta. Hän kuulee että mies on kihloissa toisen naisen kanssa.

Eliisa lähtee Saksaan töihin, samaan paikkaan missä hänen ystävänsäkin on. Siellä Eliisa rakastuu, etsii isäänsä ja tutustuu serkkunsa. Eliisa ja Heinrich tapaavat kunnolla kohtalon oikusta. Samalla tutustuvat toisiinsa. Eliisa on valehdellut äidilleen että Heinrich on kuollut ja toimittanut kaulakorun isänsä suvulleen. Eliisa ja Marie-serkkunsa pitävät yhteyttä jatkossakin. Marie käy kertomassa uutisia Eliisallekin. Eliisa järkyttyy mitä saa isältään.

Eliisan veli Henrik tulee myös Saksaan kutsuttuna. Menevät Sveitsin Alpeille. Henrik löytää Alpeilta myös jääleinikin. Siinä riitti hänelle ihmeteltävää kun saman löysi Lapista silloin aiemmin. Henrik on hyvin kiinnostunut kasveista.

Pidän tosi paljon Mustosen kirjoista. Ihana lukea. Itkettikin jopa joissakin kohdissa. Hyvää lääkettä välillä tämä kevyemmät viihteelliset noiden dekkareiden jälkeen. No, katsotaan saadaanko lukuun se viimeinenkin osa sitten kuukauden päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti