torstai 22. helmikuuta 2018

Peter James: Täydellisyyden hinta

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 24. Surullinen kirja


Tämä olis sopinut moneenkin kohtaan ja oli ajatuksena laittaa muuhun kohtaan mut muutin mieleni lukemisen aikana että tämä sopii ehdottomasti tähän.

John ja Naomi menettävät nelivuotiaan poikansa harvinaiseen perinnölliseen sairauteen. Vanhemmat haluavat että ei seuraavalle lapselle tule samaa geeniä. Niinpä he kääntyvät salaisen yksityisen klinikan tohtorin puoleen. Maksavat kalliin maksun ja pääsevät tutkimuksiin. He toivovat että lapsi on poika ja terve. Samalla olisi voinut valita paljon muitakin asioita tulevalle lapselleen. Joitakin he valitsivat mutta paljon jäi valitsematta.

He palaavat kotiin ja valitsevat sitten lääkärin jotka seuraa raskautta. Sukupuolesta tuli ilmi että lapsi onkin tyttö. John yrittää epätoivoisesti saada yksityislääkäriä kiinni. Pian televisiossa näytettiin että uskonnollinen ääriryhmä on räjäyttänyt yksityislääkärin helikopterin ja sen laivalla olevan sairaalan.

Kirjassa myös kerrotaan tämän ääriryhmän omasta näkökulmasta. Miten he ajattelevat, toimivat jne.

John ja Naomi joutuvat heidän kohteeksi koska Johnia huijattiin haastattelussa. John kännissä meni luottamuksellisesti kertomaan mittatilauslapsestaan. Toimittaja julkaisu jutun juuri siitä. John ja Naomi joutuivat pakenemaan. John ottaa vastaan työn Englannista. Naomi on onnellinen siitä, pääsee palaamaan kotiin.

Kävi sit ilmi että Naomi odottaa kaksosia. Syntyy sekä tyttö että poika. Pian tosiaan huomataan lasten kehittyvän huimaa vauhtia. Lapset olivat todella älykkäitä. Pian he saavatkin sitten vieraan joka puhuu amerikkalaisella korostuksella, murhaajan. Mutta kohtalo puuttuu peliin ja lapset pelastuu. Sillä tämä murhaaja on tappanut perheitä joissa on mittatilauslapset.

Peter James kirjoitti yhden luvun niin ovelasti että menin täydellisesti höplään. Se nauratti minua. Tämä tuttua televisiomaailmasta.
Mut toisen tapahtuman osasin aavistaa ja kävi niin kuin ajattelin.

Täydellisyyden hinta on kova, surullinen. Se ei tullut yhtään edes mieleenkään. Mutta kun asiaa ajattelee, totta, balanssi, pitää olla tasapaino.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti