lauantai 17. helmikuuta 2018

Vilmos Kondor: Budapestin varjot

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 35. Entisen itäblokin maasta kertova kirja



Olipa konstikas kohta. Mulla ollu hajuakaan mitkä on itäblokin maita. Google kertoo. Sit vielä Helmet-lukuhaasteen ryhmässä oli suositus tästä kirjasta tähän kohtaan. Dekkari, no mulle tietenki. Tosin kyllä sai reippaasti yli puoleen väliin lukia ennenki sisään pääsi ja loppu oli erittäin mielenkiintoinen. Olen iloinen että sain tämän luettua.

Eletään vuoden 1936 Budapestissa. Unkarin pääministerin hautajaisia valmistellaan. Samaan aikaan löytyy tyttö kuolleena kadulta. Ilotyttö, mutta käy ilmi että hän on hyvästä perheestä. Ketään ei kiinnosta tytön kuolema, ei edes poliisia. Toimittaja Gordon kiinnostuu jutusta. Mitä enemmän hän saa kapuloita rattaisiin, sen enemmän hän selvittää juttua. Kaikenlaisia uhkauksia hän sai jutun tutkimisesta. Pikkuhiljaa asiat alkaa selvitä kuka tyttö on ja mitä hänelle oli tapahtunut.

Kiinnostavin hahmo oli Gordonin isoisä. Hän ruukaa tehdä marmeladeja ja aivan mitä mielikuvituksellisia makuyhdistelmiä. Ei alkuunkaan perinteisiä. Gordon sitten suhtautui erittäin epäluuloisesti sekoituksiin.

Alku tosiaan tuntui hitaalta ja tylsältä minulle. Loppua kohden tahti kiihtyi ja kiinnosti paljon enemmän. En tiedä vielä inspaako muut osat lukea. Nyt ei vähään aikaan ainakaan kun liikaa lukuhommaa eessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti