keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Taavi Soininvaara: Inferno.fi

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 43. Suomalainen kirja, joka on käännetty jollekin toiselle kielelle


Googlasin ja suurin osa Soininvaaran kirjoista on saksannettu. Mut ei ollu eritelty että mikkä. No kysyin kirjailijalta onko tämä saksannettu, on, joten sillä selvä.

Tuttuja hahmoja tässäkin kirjassa. Arto Ratamo on siirtynyt Supoon töihin Jussi Ketosen alaiseksi. Opiskelee, tekee töitä, elää yksinhuoltajana Nellin kanssa. Arton anoppi on apuna hoitamassa Nelliä silloin kun Artolla on töitä tai menoa illalla. Arto ja Nelli osallistuvat hautajaisiin. Arto tapaa siellä isänsä vuosien jälkeen. Suuttuu, huutaa sitten isälleen kaiken tuntemuksen ulos.

Töissä Arto on mukana selvittämässä tietotekniikkarikosta. Arton hyvä ystävä, Timo Aalto alias Himoaalto on yksi epäilyistä. Se saa Jussi Ketosen epäilemään Arton lojaalisuutta. Siksi Arto on alussa vain osittain mukana tutkimuksessa. Arto joutuu kuitenkin kuriiriksi ja pakenemaan pitkin kattoja tappajaa. Kunnes kohtaa sitten sen todellisen tappajan silmästä silmään.

Mutta kuka onkaan sitten se Koira. Kuka ja ketkä todelliset syylliset tietotekniikkarikoksen takana. Tämä oli erittäin mielenkiintoista seurata.

Kirja oli huikea ja vauhdikas. Tapahtumia riitti. Oikein hyvin otti mukaansa. Oikein innolla jatkan Soininvaaran kirjoja tuonnempana. Nyt vaan täytyy vähän paussittaa näitä kirjaston kirjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti