maanantai 12. helmikuuta 2018

S. K. Tremayne: Tulilapsi

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 15. Palkitun kääntäjän kääntämä kirja



Haa löytypä tähän kohtaan sopiva kirja. En palkituista kääntäjistä tiedä muita kun Pottereiden Kapari-Jatan. Mut nyt tuli googlattua jokaisen luvussa olevan käännetyn kirjan kääntäjä etsien palkituilta listoilta. Nyt osu. Jesh!

Kirjaan sisälle pääseminen hiukan konstikasta kun päässä tykitti että palkittu kääntäjä, palkittu kääntäjä. Lopulta pääsin sitten sisään. Olipa ovela kirja. Pidin erittäin paljon. En osannut odottaakkaan tällaista lopputulosta.

Rachel, alaluokkainen köyhä menee naimisiin ylempiluokkaisen varakkaan ja komean miehen kanssa. Miehen aiempi vaimo, Nina, oli kuollut onnettomuudessa. Jamie, Ninan ja Davidin poika, aluksi hyväksyy Rachelin, mutta sitten alkaa käyttäytyä oudosti. Onko Jamiella selvänäön lahja, kun hän sanoo asioita Rachelille, ne myöhemmin toteutuvat. Rachel tuntee olonsa epämukavaksi. Hän tutkii Ninan onnettomuutta. Jamie tuntuu menevän entistä enemmän sekaisin. Jamien puheet kauhistuttaa hänen isoäitiään sekä palvelijatarta. Rachel varaa salaa ajan lastenpsykiatrille. Kun David saa asian selville, hän saa kunnon kohtauksen. David on viikot töissä muualla ja viikonloppuisin kotona.

Jamie oli ennustanut että Rachel ei ole enää jouluna siellä. Joulu lähestyy. Jouluna on talossa vain Jamie ja Rachel kahdestaan. Rachel on aiemmin saanut pienen psykoosin ja epäilee sitä taas. Taistelee tuntemustaan vastaan. Samalla Rachel saa selville mitä Ninalle oli tapahtunut ja mitä Ninan ja Davidin riita koski. Kun Rachel puhelimessa kertoi Davidin puhelinvastaajalle tietävänsä asiasta, Jamie kuulee sen ja saa kohtauksen. Lähtee juoksemaan sukunsa kaivoksille. Jamie sekä Rachel joutuvat vaaraan mutta David pelastaa heidät viime tipassa.

En yhtään osannut odottaa tällaista loppua. Olin aivan ajatellut muita ratkaisuja mutta tällainen. Siksi ihan vautsi vau! Pidin todella paljon. Yllättävä kirja. Suosittelen. Ei ole jatkoa edelliselle kirjalle että ihan eri henkilöt ja paikat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti