keskiviikko 30. tammikuuta 2019

Lucinda Riley: Seitsemän sisarta

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 20. Kirja käsittelee sinulle entuudestaan vierasta kulttuuria
Pohjoinen lukuhaasteen kohtaan 18. Kirja, jossa on yli 500 sivua



Sisaruksia onkin 6, sillä 7. ei ehditty löytää. Papa Salt kuoli ja sisarukset kokoontuivat Atlantikseen, kotitaloonsa. Kirja aloittaa Maian tarinalla. Maia, ensimmäinen adoptoitu tytär Papa Saltin talouteen. Papa Salt jättää jokaiselle kirjeen, jossa vihje menneisyyteen sekä koordinaatit. Ne vievät Maian Rioon. Sinne hän lähteekin kohtalon oikusta, pakoon erästä menneisyyden henkilöä. Riossa Maia tapaa kirjailijan, jonka kirjan hän on kääntänyt. He yhdessä alkavat tutkia Maian menneisyyttä.

Kirjassa käydään 1920-luvulla Pariisissa sekä Riossa. Eletään aikaa kun Kristus-patsasta ollaan rakentamassa Rioon. Pariisiin lähtee Isabella, Maian esiäiti. Isabella on mennyt kihloihin, mutta sulhanen antaa luvan matkustaa vielä ennen naimisiin menoa. Pariisissa Isabella tutustuu erilaiseen elämään. Isabella kohtaa oman kohtalonsa. Paluu Rioon ei ole helppo.

Olipa tämä todellinen lukuelämys. Pääsi hyvin sisään alun jälkeen ja todella kiinnostava lukeminen ja etenki historiallinen osuus. Teksti tuntui elävän ja tarina puhallettu henkiin. Ehdottomasti jatkoon. Aionkin seuraavan kirjan lukea. Tässä lopussa olikin jo vihjausta seuraavan sisaren tarinaan.

1 kommentti:

  1. Tämä odottaa minullakin hyllyssä, mutta en ole ehtinyt vielä lukea. Sarjan idea kuulostaa hyvältä ja tämä ensimmäinen osa onkin saanut aika paljon kehuja. :)

    VastaaPoista