sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Antti Korhonen: Väänänen ja jeesushullut

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 35. Kirjan nimessä on erisnimi

Sopii myös kohtiin: 2. blogi, 6. monta kertojaa, 11. jonkun muun alan ammattilaisen kirja, 20. vammainen tai vakavasti sairas henkilö, 24. selvitetään rikos, 44. uskonto/uskonnollisuus ja 47. kahden haastekohdan kriteerit


Opettaja Korhosen toinen dekkari. Samantyylistä ronskia, suoraa, raakaa kielenkäyttöä. Joten kirja ei sovi herkkähermoisille. Minulle kolahti. Tämähän oli hyvä kirja. Luvut lyhyitä ja helppo lukea.

Johannes Väänänen saa uuden toimeksiannon joka loppui ennen kuin ehti ees alkaakkaan. Kuuluin vaan kova poksahdus. Sinne meni. Kohukustantajan murha on alku tapahtumille jossa Väänästä taas viedään ympäri maailmaa. Poliisit junnaa paikoillaan murhatutkimuksessa. Katri Jurmala on raskaana, mutta tekee työnsä silti. Väänänen lähtee latvialaisen Lisan mukaan. Lisan ystävä Amalie murhataan Lisan nenän edessä. Lisa olisi ollut myös uhri mutta nokkeluuden avulla selvisi tilanteesta. Väänänen rientää apuun. Saavat peräänsä psykopaattisen entisen Vihreän baretin, joka kuuluu sekopäiseen uskonlahkoon.

Suomessa Väänäsen ystävä Kari Leppänen tutkii tätä uskonlahkoa ja saa järkyttävää kuvamateriaalia heidän toiminnastaan. Joutuu samalla onnettomuuteen ja sairaalaan Forssassa. Siellä oleva poliisi, Ville Kuusisto astuu kuvaa. Ville onkin erikoinen poliisi, joka tuntuu löytävän sen jota etsii.

Amerikassa oleva uskonlahkon pääpomo on vakavasti sairas ja haluaa tavata sen johon luottaa. Halunnut hänet jatkajakseen. Kateelliset eivät hyväksy asiaa vaan rupeavat kieroon temppuun saadakseen kirkon omakseen. Kaikenlaista ehtii sattua ennen kuin video julkaistaan missä pääpomon viimeinen tahto esitetään.

Jatkoa on luvassa että sitä odotellessa. Minä kyllä pidän tyylistä. On aivan erilainen kuin mitä pitkään aikaan lukenut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti