sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Marko Kilpi: Undertaker Kuolemantuomio

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 5. Kirjassa liikutaan luonnossa

Sopii myös kohtiin: 2. blogi, 6. monta kertojaa, 11. jonku muun alan ammattilaisen kirja, 24. selvitetään rikos, 44. uskonto/uskonnollisuus, 47. kahden haastekohdan kriteerit ja 49. Vuoden 2017 uutuuskirja



No voi hittolainen että on onnistunut teos. Ja ihanaa että tämä siis on sarja ja jatkoa luvassa. Oikein kieli vyön alla odottelen lisää.
Noniin, ajattelin varoittaa etukäteen että tämä blogi saattanee sisältää oikein rumaa tekstiä että lukeminen sitten ihan omalla vastuulla. Kirja herätti tunteita tosiaankin. Ainahan ihmiset hokee että menikö nyt tunteisiin, menikö vähä tunteisiin jne. Menimeni, eikä pelkästään vähä vaan paljon! Ja juuri siksikin tämä kolahti kun onnistui herättämään vahvoja tuntemuksia.

Kirjan pääosassa on Jarmo Kivi, hautausurakoitsija. Kukaan ei juuri kiinnitä häneen huomiota. Todellisuudessa Kivi on kansainvälisen tason ammattirikollinen. Kuoleman kulisseissa hän voi hyvin jatkaa rikollista elämän tapaansa. Se kyllä tuodaan hyvin taidokkaasti ilmi tässä kirjassa.

Tuomas Lintu, opiskelija ja tyttöystävä Maria ovat suistuneet vaikeuksiin elämässä. Se on sairastuttanut Marian vakavaan masennukseen. Kirjassa tuodaan hyvin ilmi viranomaisten suhtautuminen, ensin Kelassa, sitten Sossussa. Voi taivaan talikynttilät kun reagoin todella voimakkaalla suuttumisella tuota kuvausta. Se oli niin todentuntuinen. Itketti, suututti, tuntui että huudan raivosta. Muutenkin suhtautuminen tanttoihin on erittäin negatiivinen ja se juuri aiheutti tuntemukset. Kilpi osaa niin aidosti kuvata tilannetta. Sympatiat ovat täysin Tuomaksen puolella.
Tuomas käy myös mielenkiintoisessa työhaastattelussa. Haastattelija paukuttaa omia ajatuksiaan. Järkyttikö ne? Ei oikeastaan. Se ajatusmaailma tullut tutuksi mm. Kokoomuksen nuorten esiintulossa. Tuntui se silti pahalta ja tiedän että tuollaisia ihmisiä on olemassa kirjan ulkopuolellakin.

Tuomaksen veli, Markus, kuolee. Sitä kautta Tuomas tulee tutuksi Kiven kanssa. Tuomas haluaa tietynlaiset hautajaiset, koska äiti toivoo, vaikka rahaa ei olekkaan. Kivi antaa apua Tuomakselle töiden merkeissä. Tuomas on sopiva kilpimies kiltteytensä takia.

Kiven vaimo, Leena on pappi. Hän myös hakee kirkkoherraksi. Leena tapaa erilaisia ihmisiä. Auttaa mm. Tuomasta ja Mariaa. Pidin erittäin paljon Leenasta ja paneelikeskustelusta vastaehdokkaan kanssa. Erittäin mielenkiintoista keskustelua uskonnosta, kirkosta, Raamatusta.

Olisin halunnut lukea enemmän Mirasta, miten hälle kävi, samoin kuin Tiinan ja Paulin tilanteesta.

Mut jokatapauksessa kuitenkin tämä oli todella hyvä kirja ja voin suositella. Mielestäni paras Kilven kirja tähän mennessä. Odotukset jatkoon on korkealla. Erittäin kiinnostava ja mahtavat hahmot. Lisääh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti