maanantai 8. toukokuuta 2017

Antti Korhonen: Väänäsen rysäys

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 42. Esikoisteos

Sopii myös kohtiin: 2. blogi, 6. kirjassa monta kertojaa, 11. jonkun muun alan ammattilaisen kirja, 20, vammainen tai vakavasti sairas henkilö, 24. selvitetään rikos, 35, erisnimi ja 47. kahden haastekohdan kriteerit



Sattuipa Dekkariryhmässä kirjailija itse mainostamassa kirjaansa. Ei tätä vaan sitä toista. Muistin tämän Antti Korhosen olevan se opettaja. Halusin sitten lukea hänen kirjansa.

Johannes Väänänen, entinen poliisi, joka nykyään ryyppää ahkerasti. Hän oli kyttimässä erästä prostituoitua autossaan. Kunnes yhtäkkiä rysähtää. Katjan ruumis putoaa Väänäsen auton konepellille. Siitä alkaakin ajojahti. Seikkaillaan ympäri maailmaa syyllisen perässä kansainvälisessä pornoteollisuudessa. Ihmettelinkin välillä näitä pomppimisia mutta jokainen kuitenki osallaan mukana tuossa tapahtumassa.

Teksti on erittäin ronskia, raakaa ja suoraa. Tapahtumat kuvataan raa'asti. Ei sovi herkkähermoisille. Kyllä tämän itse pystyin lukemaan. Luvut lyhyitä. Siitäkin sattumoisin hoksin jonkun marisevan Dekkariryhmässä jostakin toisesta kirjasta että ei tykkää lyhyistä luvuista. Minä erilainen, minä tykkään. Helpompi ja nopeampi lukea.

Pomppinen hieman häiritsi lukemista. Erään hahmon kuolema jäi epäselväksi että oliko se se vai kuka se oli mitä häh.

Mutta ei siinä mitään. Kokonaisuudessaan ihan mielenkiintoinen, erilainen lukuelämys. Luen kyllä ton toisenkin kirjan. Jahka nyt eka lukee sen jatkovaratun kirjan ku sitä ei voi uusia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti