tiistai 23. toukokuuta 2017

Katariina Souri: Sammunut sydän

Helmet-lukuhaasteen kohtaan: 41. Kirjan kannessa on eläin.

Sopii myös kohtiin: 2.blogi, 11, jonkun muun alan ammattilaisen kirja, 20. vammainen tai vakavasti sairas henkilö ja 47. kahden haastekohdan kriteerit



Kirjan kansi on todella kaunis. Olen käyttänyt sen kohdan haasteessa, mut onneksi toi sopii eläin kohtaan. Hoksin kannessa käärmeen.

Musta mandala-sarjan toisen osa. Teksti on sujuvaa ja helppoa lukea. Aihe vaan hieman vaikea itselleni, etten kaikkea ymmärrä.

Mona Malin saa tilaustyön antiikkikauppias Vera Orlovalta. Vera haluaa äidilleen lahjaksi kopioimaan venäläisen taidemaalarin työn. Mona ottaa lopulta työn vastaan. Lähtee käymään Venäjällä katsomassa sitä taideteosta. Tuo mukanaan samalla Veran pojalle Maxille lahjan venäläisiltä ystäviltä. Mona kokee monenlaisia mystisiä tapahtumia. Kopiointi valmistuu pikkuhiljaa ja sillä on voimakkaat vaikutukset Orlovin perheeseen, eivätkä hyviä.

Monan ystävä Roni Arosuo on vankilassa. Ronilla on etuja siellä, mm. tietokone. Eräs vanki tutustuu Roniin ja tunkeutuu väkisin Ronin selliin ja hoksii tietokoneen. Kiristää Ronia että saa käyttää tietokonetta myös. Monan mosaiikkityö on tuotu vankilaan. Ronin kiristäjä murhataan, jossa aseena on käytetty Monan työn palasta.

Roni kokee myös mystisiä kohtauksia. Hän kertoo niistä Monalle. Mona joutuu kerran todistamaan kohtausta. Epäili että Roni vaan näytteli. Mona otti näytteen ja bussimatkalla hän haistoi sitä ja hoksi että se on todellinen ja oikea. Lopussa Mona joutuu kokemaan sen mistä he Ronin kanssa puhuivat.

Pistin tässä kirjassa merkille että parissa kohtaa nimet oli menneet sekaisin. Ensin oli Roosa, sit hetken päästä Mona ja sit taas Roosa. Pikkusen hämmensi, mutta eipä tuo lukemista haitannu kun tiesin kuka siinä oli. Virheitä sattuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti