torstai 4. toukokuuta 2017

Michael Dobbs: House of Cards

Dekkariryhmän lukuhaasteen kohtaan Ä: Kirjasta on tehty tv-sarja tai elokuva
Helmet-lukuhaasteen kohtaan 32. Kirja on inspiroinut muuta taidetta

Sopii myös kohtiin: 2.blogi, 6. monta kertojaa, 11. jonkun muun alan ammattilaisen kirja, 12. politiikka/politiikko, 23. käännöskirja, 24. selvitetään rikos, 40. eri kulttuuri ja 47. kahden kohdan kriteerit



Pääpiiskuri. Mielenkiintoinen käännös. Luulin alussa että tätä Francis Urquhartia pilkattiin tuolla nimellä, mut ei, se olikin ihan oikee sana. Piti ihan googlata että mitä tuol sanalla löytyy. Ei mitään. Piiskuri sana sen sijaan löyty. Tulipa uus sana opittua.

Urquhart valvoo pääpiiskurina puoluekuria Britannian hallituksessa. Kun pääministeri romuttaa hänen urasuunnitelmat, Urquhart ryhtyy vallankaappaukseen kulissien takana. Eikä kaihda keinoja sen saamiseen. Vain yksi saa selville kuka oli kaiken takana, Mattie Storin, toimittaja.

Kirja on pohjana Netflixissä pyörivään samanimiseen sarjaan, joka on huippusuosittu. Itse en ole katsonut, enkä ole Netflixissä edes koskaan käynytkään. Tulis mielummin telkusta niin voisi katsoakkin.

Kirjoittaja Michael Dobbs on ollut Britannian parlamentin ylähuoneen jäsen ja toiminut kolmelle pääministerille neuvonantajana. Hänellä on kokemusta ja taustaa kirjalle.

Alku oli hieman nihkeä ja kesti jonkin tovin kunnes pääsin kirjaan sisälle. Loppu oli huikea ja ehdottomasti kiinnostaa lukea muutkin kirjat. Ymmärrän kyllä hyvin miksi sarja on suosittu Netflixissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti