torstai 11. toukokuuta 2017

Michael Katz Krefelt: Syvyyteen

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 49. Vuoden 2017 uutuuskirja

Sopii myös kohtiin: 2. blogi, 6. monta kertojaa, (22, kuvitettu kirja, oli siinä yks kuva), 23. käännöskirja, 24. selvitetään rikos, 40. erilaisesta kulttuurista ja 47. kahden haastekohdan kriteerit



Teinipojat, Morgan ja Kasper tekevät kaikenlaisia typeryyksiä. Pahin se, että sieppasivat päiväkodin pihalta pikkutytön ja veivät luolaan jossa tappoivat tytön. Se saa koko maan raivoihinsa. Pojat saavat uudet henkilöllisyydet rangaistuksensa jälkeen.

Vuosia myöhemmin Tanskassa etsitään sarjamurhaajaa. Ravn saa yhteydenoton Morganilta, joka epäilee murhaajan olevan Kasper. Morgan on ollut aiemmin polisiin yhteyksissä, joka ei usko asiaa ja niinpä Morgan turvautuu Ravniin. Lopulta Ravn suostuu tutkimaan asiaa. Morgan osallistuu mukaan. Rikospaikoilta löytyy aina keltainen hymiö ja sen Morgan tunnistaa ja tietää että Kasper on ollut asialla. Pitkä juoksu Kasperin perässä. Kaikenlaista ehtii sattua ennen kuin Kasper tavoitetaan. Morganista on tullut arka ja pelokas, mutta hän saa rohkeuspuuskan ja tekee oman ratkaisunsa.

Kaminskin oikeudenkäynnissä tapahtuu tappelu. Ravn pelastaa Kaminskin vaimon ja tyttäret. Myöhemmin Kaminski haluaa Ravnin tulevan tapaamaan häntä vankilaan. Kiittää Ravnia ja pyytää etsimään ihmisoikeus juristia vaimolle ja tyttärille, koska heitä uhkaa karkoitus. Kaminski haluaa tutkia Ravnin vaimon murhasta paperit. Kertoo luettuaan mielipiteensä kuka on murhaaja. Se olikin mielenkiintoinen seikka. Lopussa tämä asia jäi auki ja odottelen innolla seuraavaa kirjaa kuinka tämä asia selviää vai kuinka pitkälle sitä venytellään.

Ahmin tämän kirjan. Kyllä todella sujuvaa tekstiä. Muistan vielä kun aikoinaan ekaa osaa luin niin oli hieman vaikeaa uutta aloitella. Mutta tässä kirjassa yllättävän hyvin muistin henkilöt ja tapahtumiakin. Sujahti sujuvasti sisään. Kirja on raaka, muttei pahimmasta päästä kuitenkaan. Jännittävä toki. Aihekin kiinnostava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti